Clubladder

Scala

Leden van SVV kunnen meespelen aan de interne clubladder. SVV regelt de ladder met de ladder app van Scala. Via deze app kun je je opgeven voor de single als de dubbel ladder.  Iedereen kan meedoen, de poules worden namelijk ingedeeld op niveau. Elke speelperiode duurt 2 tot 3 maanden. Wil je meedoen? Download de app en geef je op voor de volgende speelronde.

Hoe geef ik me op?

·       Download de Scala Sports app (download link: iOS of Android)

·       Maak je profiel aan. Let daarbij op dat je de juiste speelsterkte invult

·       Ga naar Competities en kies “interne clubcompetities”

·       Kies de competitie (ladder) waar je aan deel wilt nemen

·       Kies HD/GD , DD of single.  Zodra er voldoende HD koppels zijn zullen we een aparte competitie HD maken.  Tot die tijd speelt HD en mix samen in 2 poules.

·       Druk op Doe mee

·       Voor de dubbel “selecteer partner” (dit kan pas als ook je dubbelpartner zijn/haar profiel heeft aangemaakt)

·       Wil je 2 keer meedoen met de ladder in eenzelfde competitie, bv als met 2 verschillende partners een damesdubbel wilt spelen, dan moet je 2 accounts aanmaken. Hiervoor heb je 2 e-mailadressen nodig. Note; als je mee wilt doen in 2 verschillende competities bv een single en DD dan kan dit met één account.

Hoe werkt het?

·       Schrijf je in voor de eerstvolgende speelronde

·       Je wordt ingedeeld in een poule met rond de 4 tegenstanders van jouw niveau

·       Je speelt 1 wedstrijd tegen iedere tegenstander

·       De app deelt automatisch de wedstrijden in.

·       Deze kun je verzetten naar een voor jou geschikt tijdstip door via de app te chatten.

·       Na het plannen van de wedstrijd moet je zelf nog een baan reserveren via de clubapp of website van SVV. Let op!  Het plannen van een wedstrijd in de Scala app staat dus los van het reserveren van een baan.  (In de scala app hoeft ook niet perse de juiste tijd/dag te staan).

·       Je hebt 8 tot 12 weken voor 4 wedstrijden

·       Vul aan het einde van de wedstrijd de uitslag in, in de app

Ladder reglement

·       Een wedstrijd duurt 60 minuten; ongeveer 5 minuten inspelen en 55 minuten wedstrijd. Tip; zet een wekker. De wedstrijd eindigt als de wekker gaat.

·       Je speelt verkorte sets t/m 5, geen verschil van twee games.

·       Belangrijk is dat er een winnaar moet zijn van de wedstrijd. De app accepteert geen gelijkspel.

·       Bij set winst voor beide teams, bv 5-2 en 3-5 heeft het team met de meeste sets gewonnen.

·       Ben je al begonnen met een derde set en hebben beide teams één set gewonnen, dan geldt de stand in de derde set als beslissende set.

·       Als de wekker gaat geldt de eindstand van de laatst voltooide game. Mocht er bij het gaan van de wekker nog geen winnaar zijn en je bent niet afgehangen, speelt dan de game af zodat er een winnaar is. Als dit niet kan (omdat je bent afgehangen) dan heeft het team dat voorstaat in de game, die game gewonnen.

·       Op basis van de standen bepaalt de app de indeling voor de volgende ronde

·       Voor een gespeelde wedstrijd ontvang je 1 punt, voor een gewonnen wedstrijd 3 punten.

·       Vul na het verlaten van de baan direct de standen in, in de app samen met je tegenstander.

Heb je vragen? Stuur dan een email aan svvladder@gmail.com.

We wensen jullie weer veel spelplezier!!!